Heeft u 2 of meer apparaten die via 1 verbinding van het internet gebruik maken dan spreken we over een thuisnetwerk. Het thuisnetwerk wordt door de meeste mensen alleen gebruikt om te internetten en te e-mailen of een spelletje op de Ipad.

Eigenlijk is dat jammer want een thuisnetwerk kan veel meer voor u betekenen. U kunt bijvoorbeeld bestanden van de ene computer delen, zodat ze op een andere computer kunnen worden gebruikt. u kunt ook muziek of films die op de één computer staan toch afspelen op een ander pc, met een tablet of in veel gevallen zelfs met de tv of geluidsinstallatie.u kunt ook een op 1 van de pc's aangesloten printer delen.

Er bestaan zelfs speciale apparaten die bedoeld zijn al uw films, foto's en documenten op op te slaan. Deze zogenaamde NAS-apparaten zijn ook prima bruikbaar om backup's op op te slaan of als u een surveillance-camera heeft de bewegende beelden op te bewaren. Een goede NAS mag ook altijd aan blijven staan want deze apparaten zijn zuinig en er op ingericht om langdurig aan te staan en de bestanden altijd paraat te hebben. Soms kunnen ze zelfs 's nachts een film voor u downloaden. Heeft u een smart-tv dan kan deze meestal met een app op een smartphone via het thuisnetwerk bediend worden (echt heel handig!! ) .

Het delen van de bestanden en apparaten in een thuisnetwerk vraagt wel speciale kennis om het goed in te richten, ten eerste vanwege de technische kant en ten tweede vanwege de beveiliging. U wilt uiteraard wel het gemak van het delen maar niet dat iedereen op het internet er bij kan komen.

Ben Beemster Service heeft veel kennis en kunde om een netwerk in te richten zoals u dat wil ( en vaak meer mogelijkheden aan te dragen dan dat u verwacht).

Joomla SEF URLs by Artio