hirschmann

Om u als klant te kunnen verzekeren van een goed tv-signaal is Ben Beemster Service sinds kort officiëel gecertificeerd installateur van Hirschmann Multimedia geworden. Hirschmann is een topkwaliteit leverancier van antennematerialen, kennis en oplossingen.

Bij het verbinden van een Ziggo- of UPC-aansluiting met uw tv was een slechte verbinding tot voor kort niet echt storend. De kwaliteit van kabel,stekker en verbindingen gaf hooguit wat te veel verlies en het ergste dat u kon overkomen was dat er wat sneeuw over het beeld kwam. Dit is de afgelopen paar jaar vooral door de opkomst van digitale TV en mobiele telefonie sterk veranderd.

Digitale TV heeft als groot voordeel dat zwakke signalen redelijk hersteld kunnen worden maar het is aan de andere kant wel gevoelig voor stoorbronnen. Vanuit Ziggo en UPC is er veel kennis om de kwaliteit tot uw eerste huisaansluiting goed van kwaliteit te laten zijn. Als er binnenshuis echter maar een klein foutje gemaakt is, dan kan het al zijn dat er meerdere zenders niet meer ontvangen kunnen worden. Het uitzoeken waar de oorzaak zit, is geen eenvoudig klusje.

De belangrijkste oorzaken van slechte ontvangst zijn: 1) er moeten steeds meer signalen (tv,hdtv,radio,internet en interactieve tv) over de kabel en 2) er moeten steeds meer signalen door de lucht (digitenne, alarm, mobiel internet, wifi etc..). In het analoge tijdperk kon een kabelmaatschappij bij het mixen van de signalen uit de lucht met die op de kabel er voor kiezen om een andere frequentie te gebruiken waardoor storingen werden voorkomen. Op dit moment lukt dat niet meer omdat veel frequenties zowel in de lucht als op de kabel gebruikt worden. Het gevolg is dat u alléén goede ontvangst van alle zenders heeft als de gehele binnenshuisinstallatie goed is aangelegd.

Sinds 2014 wordt in het hele land een nieuw netwerk van mobiel-internet ( het zogenaamde 4G of LTE netwerk ) opgebouwd. Als er in de wijk een nieuwe zender wordt opgesteld en uw installatie is niet helemaal in orde, dan kunt u er van uit gaan dat meerdere zenders van de tv het niet of slecht gaan doen.

Gelukkig kan Ben Beemster in samenwerking met Hirschmann Multimedia goede antenneinstallaties aanleggen, inregelen en problemen oplossen. Als u meer televisies in huis wilt of een storing in uw huidige installatie heeft, bel of mail dan even.

 

Joomla SEF URLs by Artio