Ben Beemster lost probleem van TU Twente op

Print

 

De Faculteit Cognitieve Psychologie en Ergonomie van de Technische Universiteit Twente doet onderzoek naar mens-machine-interfaces voor verkeersdienstleiders. Bij dit onderzoek is het o.a. van belang om te meten hoeveel werkdruk een medewerker ervaart. Deze metingen moeten zowel subjectief als objectief gebeuren. In eerdere onderzoeken was al gebleken de diensttelefoon een centrale rol speelt als er echt iets aan de hand is en dat stressnivo's omhoog gaan als het gebruik van deze apparaten nodig is. Het meten hoeveel er gesproken wordt door of naar een verkeersdienstleider geeft daarom een goede objectieve indicatie van de werkdruk van dat moment. Aangezien er op verkeerscentrales ook tijdens rustige momenten veel gepraat wordt zochten de onderzoekers naar een methode om het daadwerkelijk gebruik van de diensttelefoon te kunnen meten en eenvoudig een microfoon in de ruimte plaatsen was dus niet afdoende.

Toen men een verbinding wilde maken tussen de telefoonhoorn en een ingang van een computer kwam het onderzoeksteam er achter dat dit niet met een standaardsnoertje mogelijk is. Niet alleen was de verbinding tussen hoorn en toestel anders dan normaal bij een telefoon, maar deze verbinding bleek ook niet meer te werken als je het gaat aftappen. Een extra belemmerende factor is dat de leverancier van de apparatuur niet kon ( of wilde ) meewerken en ook geen documentatie gaf.

Na enig zoeken kwamen de onderzoekers bij Ben Beemster Service terecht en vroegen of deze een koppelling kon maken tussen het toestel en een computer. Na een uitgebreide meetsessie durfde Ben het aan om een circuit te ontwerpen waarmee het gebruik van de telefoon kon worden gemeten zonder dat de diensten beïnvloed werden. Na een aantal proefcircuits gemaakt te hebben en deze te hebben getest in een speciale testomgeving werd besloten om 5 identieke circuits te maken voor het onderzoek.

Tijdens de onderzoeksweek hebben de circuits uitstekende meetresultaten gegeven en de telefoons zijn door het gebruik van de circuits niet gestoord. Het onderzoek is afgelopen en de gegevens moeten nog worden uitgewerkt. De resultaten en conclusie zullen waarschijnlijk eind 2016 openbaar worden gemaakt. Hopelijk levert de medewerking van Ben Beemster Service een goed resultaat op en kan het verkeer weer een stapje veiliger worden.

Joomla SEF URLs by Artio