Homecenter

Domotica is de luxe benaming voor huisautomatisering. Met domotica wordt het bedienen van uw huis plezierig gemaakt.

U kunt bijvoorbeeld als uw zonwering automatisch laten uitrollen als het zonnig wordt, behalve als het hard waait en ook niet in de winter want dan bent u wel blij van een beetje extra zonneschijn.

Om dit te bewerkstelligen heeft u een aantal dingen nodig zoals: een zonnescherm met motor, een licht- en wind-sensor en een soort centrale unit die met een handig programma deze funktie voor u uitvoert.

Sommige automatiseringstaken kunt zelf makkelijk voor elkaar krijgen met eenvoudige middelen. Met bijvoorbeeld een schakelaar en afstandsbediening van het merk Klikaanklikuit kunt u makkelijk een lamp op afstand bedienen.

Met een draadloos domoticasysteem van Fibaro is een zeer uitgebreide huisautomatisering mogelijk. Bij Fibaro geven de bediendelen en sensoren alle informatie via elkaar door aan de Homecenter ( centrale unit ) maar kunnen ook zelfstandig werken. Hierdoor kan een sensor die ver van de Homecenter zit toch gegevens aanleveren zonder extra draden door het huis en als de Homecenter uit staat kan toch het licht bediend worden. Op uw smartphone, tablet of computer kunt u vrijwel alles bedienen en zien van uw domotica systeem. Bij Fibaro kan een dimmerbesturing vaak achter een schakelaar of in een verlichtingsarmatuur worden ingebouwd en krijgen schakelaars soms tot wel vijf functies in 1 knop ( licht aan , licht uit, dimmen, alle lichten aan, alle lichten uit). Ook koppeling met alarmsystemen zijn goed te realiseren waardoor een bewegingsmelder niet alleen voor het alarm maar ook voor het licht kan worden gebruikt en het alarm ook kan worden gebruikt om alle lichten en bijvoorbeeld de droger uit te schakelen. U kunt zelfs als u in de buurt van uw huis komt de koffiezetter al aanzetten. Ben Beemster Service is gecertificeerd Fibaro-programmeur en kan de door u gewenste functies in Fibaro programmeren.

Gaat u een nieuw huis laten bouwen of ingrijpend renoveren, dan is het slim om u op het gebied van domotica te laten voorlichten. Als de bedrading nog moet worden aangelegd is een goed werkende domotica veel beter en betaalbaarder te installeren. Er kan dan een zogeheten bus-systeem worden gebruikt en alle schakelaars, dimmers etc. kunnen in de meterkast worden geinstalleerd. Hierdoor wordt de installatie overzichtelijker en beter te programmeren.

Er zijn veel gebruikte sensors bij domotica voor: temperatuur, rook, bewegingen, licht, wind, vocht en energieverbruik. Mocht u iets speciaals willen meten dan kan dat vaak ook gerealiseerd worden. Besturing kan met uw smartphone, ipad of computer, maar er is ook veel mogelijk met een eenvoudige schakelaar of afstandsbediening. In veel systemen wordt ook de besturing van de verwarming en 1 of meer camera's opgenomen.

Ben Beemster Service heeft kennis en ervaring in o.a. de volgende domotica-systemen: KNX, Fibaro, Duotecno, Luxorliving, E-net, Niko-bus. 

 

Joomla SEF URLs by Artio