Heeft u regelmatig blokjes in uw tv-beeld?

Dit "vreemde" beeld is een digitale vorm van wat vroeger een sneeuwbeeld was.

De oorzaak is meestal een zwak signaal, slechte afscherming en/of slechte verbindingen. Hierdoor worden signalen uit de lucht gemixt met het signaal op uw kabelsysteem. Sinds kort is het erger geworden door de komst van zogenaamde 4G zenders voor mobiele internet. Veel van deze zenders zenden uit op kanalen die ook door de kabelmaatschappij gebruikt worden.

De oplossing is niet voor iedereen gelijk, maar begint met de check uw antenne systeem ( kabels, stekkers en splitselementen cq versterkers ). Het kabelkeur-kenmerk is hierbij een goede norm voor antennematerialen. Er moet voldoende maar ook niet te veel signaal zijn. Een versterker kan problemen oplossen maar als u hem verkeerd toepast wordt het alleen maar erger.

Soms ligt de oorzaak echter bij de kabelprovider en dan moet u goede argumenten aandragen bij de helpdesk voordat er een monteur van deze maatschappij naar u toekomt. Ben Beemster Service heeft meetapparatuur om te controleren of de oorzaak bij u of bij de kabelmaatschappij ligt.

Heeft u dit soort blokjes in het beeld bij één of meerdere zenders, of krijgt u zelfs helemaal geen beeld van bepaalde zenders bel gerust en we lossen het op.

 

 

Joomla SEF URLs by Artio