Flitslicht

 

Ben Beemster Service kan voor u ook alarminstallaties aanleggen en/of onderhoud hieraan plegen. Als u een kans maakt op inbraak in uw woning zult u proberen er alles aan te doen om dit te voorkomen. Allereerst door goede deuren, sloten en scharnieren te plaatsen. In veel gevallen is dit echter niet afdoende en dan moet er ook een signalering zijn dat er ongewenst bezoek is.

Het juist plaatsen van de verschillende onderdelen van een alarminstallatie en het juist instellen van een alarmcentrale is cruciaal voor de veiligheid die een alarminstallatie moet bieden. Een entree met bedieningspost moet bijvoorbeeld wel direct alarm geven als deze door een verkeerde route betreden wordt, maar als iemand gewoon door de deur naar binnen gaat moet diegene wel enige tijd hebben om het alarm uit te zetten. Rookalarmen paniekknoppen en sabotages moeten direct alarm geven, zelfs als het alarm uitstaat. Ook moet de alarmmelders alle belangrijke ruimtes afdoende beveiligen zonder al te veel op te vallen. Het plaatsen, aansluiten en instellen is daarom een klus voor specialisten.

Als het alarm dan afgaat is het van belang dat de juiste actie wordt ondernomen. Meestal wordt de alarmmelding doorgegeven aan een meldkamer die dan de eigenaar, beveiligingsdienst of politie/brandweer/ambulance inschakelt om actie te ondernemen. Deze meldkamers controleren ook dagelijks of bij bijvoorbeeld een juwelier zelfs elke minuut of de installatie nog naar behoren werkt. Ben Beemster Service kan een aansluiting bij een meldkamer voor u verzorgen. Heeft u een huis welke een lagere aantrekkingskracht heeft op het dievengilde dan kunt u er ook voor kiezen om alarmmeldingen alleen naar uw eigen mobiele telefoon te laten doorbellen.

Moderne alarmcentrales kunnen ook op veilige wijze samenwerken met domotica en internet. U kunt bijvoorbeeld uw alarminstallatie bij het thuiskomen een sturing laten geven aan de domotica dat het licht in de entree aan moet om uw bediendeel te bedienen. Ook kunt u als u al onderweg bent even controleren met uw smartphone of het alarm wel ingeschakeld is en mocht u het vergeten zijn, dan kunt u het dan alsnog doen. Ook handig is een de mogelijkheid om uw droger uit te laten zetten als het alarm aangezet wordt.

U moet ten alle tijde er van uit kunnen gaan dat de alarminstallatie werkt als dat nodig is. Regelmatig onderhoud en controle is daarom noodzakelijk.

Ben Beemster is gediplomeerd beveiligingsmonteur en kan een installatie die voldoet aan de nieuwste eisen voor u aanleggen en onderhouden.

Joomla SEF URLs by Artio